Betöltés...

Gyakran Ismételt Kérdések

🔔 Kedves vásárlóink! 🔔
Üzletünk 05.20. (Hétfő) - Zárva tart

Rendelés - átvétel -fizetés

Mennyi idő alatt készül el a megrendelésem?

Ez attól függ mennyi képet rendeltél és mekkora méretben. Átlagosan a rendelés leadásától számítva (nyitva tartási időben!!!) 3 óra - 1 munkanap. Az elkészült megrendelésről e-mail értesítőt fogsz kapni.
Ez az idő a karácsonyi ünnepek közeledtével megnövekszik, így ott előfordulhat 2-3 napos elkészülési idő is.


Kártyával tudok fizetni?

A weboldalunkon a rendelés leadásának a végén van rá lehetőséged, illetve üzletünk is rendelkezik bankkártya terminállal.


Nem én veszem át a megrendelést, ilyenkor mi a teendő?

Elég csak a megrendeléshez megadott nevet mondani kollégáknak, esetleg hogy mekkora méretű és mennyi képről van szó. Mi ezek alapján azonosítjuk a rendeléseket, az azonosító a digitális rendszerezéshez szükséges.


Telefonról szeretnék képeket előhívatni. Lehet?

Ha már úgyis a weboldalon vagy, akár itt is megcsinálhatod. Az oldal telefonbarát, onnan is könnyen kezelhető. Ha mégis túl bonyolult lenne, fáradj be hozzánk az üzletbe, kollégáink kézséggel segítenek. Fontos megjegyzés! Androidos telefonról Bluetooth segítségével juttatjuk át a képeket a belső rendszerünkre, Apple termékek tulajdonosai hozzanak magukkal kábelt.


Több mint 200db képem van. Ennél nagyobb rendelés esetén jár plusz kedvezmény?

Ezzel kapcsolatban keress meg minket személyesen az üzletünkben.Fényképek

E-mailben küldjem a képeket?

NEM! Ez az oldal direkt arra a célra lett létrehozva, hogy regisztráció/bejelentkezés után lehetőséget biztosítsunk a képeid feltöltésére, méretek kiválasztására és rendelés leadására.


Készítetek igazolvány képet? Időpontot hol tudok foglalni?

Igen, készítünk. Nem szükséges időpont. Nyitva tartási időben bejössz, készítünk rólad egy fotót és 5-10 perc várakozás után a kész képet is megkapod, az általad igényelt méretben. Hozhatsz saját képet is, ha abból szeretnéd, de nem vállalunk felelősséget azért ha vissza lesz utasítva mert nem felel meg a kívánt előírásoknak.


Mennyibe kerül egy kép/igazolványkép?

Árainkat itt találod.


Képet szeretnék rendelni, de pirosak a méretek. Miért?

Kis méretű a fájl. A weboldal figyeli a fájlok méretét, és jelzi, hogy ha az adott méretben már életlen, pixeles, elmosódott lesz az előhívott fénykép.
Ettől függetlenül le lehet rendelni, kollégáink is jelezni fogják a problémát, és ha még ezek után is szükség van rá, előhívjuk.
MESSENGERRŐL/VIBERRŐL/PINTERESTRŐL LEMENTETT KÉPEKET, illetve KÉPERNYŐKÉPEKET NEM AJÁNLJUK!
Az üzenet küldő alkalmazások "butítanak" a képeken, rontják a minőséget. Arra pont elég, hogy telefonon, a kis kijelzőn szépen néz ki, a valóságban fotókon már nem fog. Pinteresten szintúgy közepes vagy alacsony felbontásban vannak fent a képek. A telefon képernyő fotója pedig hiába néz ki jól a telefonon, a valóságban nem így lesz.
Ilyen esetben inkább szerezd meg az eredeti képet, és e-mailben kérd el. Akkor megmarad az eredeti képminőség. Ez alól kivétel persze az, ha valaki messengerről/viberről/pinterestről mentett képet küld tovább e-mailben. Az ugyanúgy nem jó.


MI a különbség a FIT - FILL eljárás között?

FIT esetén nem vágunk le a képből, hanem annak az eredeti méret arányaihoz mérten kapod a képeidet. Ha nem megfelelő arányú, olyankor a kép két szélén egy fehér csík lesz.
FILL eljárás esetén a teljes papír felületet kitöltjük, ilyenkor a nem méret arányos képek széle vágásra kerül.
Amennyiben nem vagy biztos magadban, válaszd a FILL opciót, és a kritikus képeknél laboros kollégánk figyelni fog, hogy ne legyen semmi lényeges részlet, emberek le- félbevágva. Ha nagyon biztos vagy magadban, akkor megjegyzésbe írd meg nekünk, hogy mindenképp a választott eljárással kéred a képeket, legyen bármi is a végeredmény.
Továbbra sem világos a FIT/FILL? Nem probléma, direkt erre a célra készítettünk egy ismertető videót, itt megtalálod.


Mi a különbség a Fényes és Matt papír között?

Árban semmi. Minőségben semmi. Egyéni preferencia kérdése az egész, más a felülete. Annyi plusz megjegyzés, hogy fényes papír csak az alábbi méretekben elérhető: 9x13, 10x15, 13x18, 15x21


Rendeltem már nálatok képeket, nem pontosak a méretek. Miért?

A helyzet az, hogy ez papír szélesség függő. A nálunk kapható keretek/albumok méretarányosak, arra amivel dolgozunk. De hogy pontosak legyünk:

  • A legkisebb fényérzékeny fotópapírunk 127mm széles. Erre kerül a 9x13, 13x18 (tehát 9x12,7 és 12,7x18).
  • A következő fényérzékeny fotópapír a 152mm-es, erre a 10x15 és 15x21 képeket hívjuk elő (tehát 10x15,2 és 15,2x21).
  • A 20x25, 20x30, 30x40, 30x45 képeknél nincs eltérés. A poszter méretű papírjainknál 610 és 910 mm széles a tekercs.


Miért olvasom mindenhol azt nálatok hogy előhívás? Miért javítanak ki a kollégák az üzletben is, hogy ti nem nyomtattok??

Nyomtatás: tinta segítségével festi meg az arra alkalmas papírt a nyomtató. Kockázatos, hogy a fej karbantartása mellett is csíkoz a gép, vagy nem színhelyesek a képek.
Előhívás: fényérzékeny fotópapírt a képelőhívó gép lézeres egysége "megvilágítja", majd az adott képet egy kemikáliákkal (hívó folyadék, stabilizáló) megtöltött rendszeren át ELŐHÍVJA a rögzített képet.
Színhelyesebb, élvezhetőbb, fotópapírra kerül. Ez a lényegi különbség. Előhívást 30x45 méretig csinálunk, ebben a méretben van még fényérzékeny fotópapírunk. Efelett már nyomtatóval dolgozunk. Posztereink, vászon posztereink azzal készülnek.


Máshol rendeltem képeket, és félbevágták a fejét/ nagyon rossz színű/homályos lett a kép. Ugye itt nem lesz olyan?

Ez akkor fordulhat elő, ha automatizált rendszerrel dolgoznak ott, ahol a képeket rendelted. Nálunk a megrendelést laboros kollégánk csinálja, manuálisan, minden egyes képet EGYESÉVEL szűrve, odafigyelve az esetleges hibás vágásokra, színekre, denzitásra stb. Ha még ezek után is valaki félbe van vágva, rosszak a színek, életlen a kép, jelezd kollégáink felé. Bár tapasztalatok azt mutatják, ilyenkor a forrás fájlban keresendő a hiba. Egyébként a weboldalon a "Képek szerkesztése" menüpont alatt te magad is megnézheted egyesével a képeidet. Itt láthatod, pontosan milyen a méretarány, és hogy a kép hol lenne levágva.Képkeret

Van egy keretem otthon, abba szeretnék képet. Mekkora méretűt rendeljek?

Általában a keretek hátoldalára, vagy a benne lévő papírra rá van írva, hogy mekkora a bele való kép mérete. Mi centiméterben dolgozunk, és szabvány méretekkel. Mindet megtalálod az oldalunkon. Ha nincs a keretre írva, akkor a keret HÁTLAPJÁT mérd le, ne szemből az üveget. Természetesen megvan arra az esély, hogy a keret letakar oldalanként pár milimétert. Nem szabvány méretű képeket felár ellenében tudunk készíteni.


Szeretnék keretet vásárolni a képeimhez. Ez lehetséges nálatok?

Igen, minden általunk előhívott/nyomtatott méretben kaphatóak keretek, egészen 50x75cm méretig. Kereteink fa - üveg keretek, vagy keret nélküli üveg keretek, elvétve akad műanyag is.


Egyedi méretű kereteitek is vannak?

Nem, az általunk is készített szabvány méretben tartunk csak kereteket. Ellenben tudunk keretezőt ajánlani, aki segít megfelelő méretű keretet készíteni a képeidhez.Fotóalbum

Szeretnék albumot is a képek mellé. Nálatok kapható?

Üzletünkben különböző albumok kaphatóak. Zsebes/bedugós, beragasztós, fóliás.
Zsebes/bedugós: értelem szerűen, adott méretű zsebek találhatóak az albumban, ahová az azonos - vagy kisebb - méretű képek bedughatóak. 24-36-50-100-200-300, elvétve akad 600 darabos is. Zsebes/bedugós albumjaink 80%-ban 10x15-ös méretűek, a maradék 9x13 vagy 13x18-as.
Beragasztós: nagyméretű albumjaink általában ebben a verzióban elérhetőek. Kapható üzletünkben kétoldalas ragasztó, vagy fotósarok, melynek a segítségével rögzíthetők a képek az album oldalain.
Fóliás: egy öntapadós fólia lap segít a képeket az oldalon a helyükön tartani. Előnye a zsebessel szemben - csakúgy mint a beragasztós albumnak - hogy a képek tetszés szerint rendezhetőek. Nagyméretű albumjaink másik gyakran előforduló változata a fóliás.


Online rendelhető album?

Online nem rendelhető, sűrűn változik a kínálat, az online rendszerben nem tudnák pontosan követni, hogy mi van még kint a polcokon/raktárban és mi nincs. Így albumjaink csak személyesen az üzletben vásárolhatóak, valamint konkrét árakról is üzletünkben tudsz információt szerezni.


Rendelek képeket és veszek nálatok egy albumot. Összerakjátok nekem?

Nem. Ilyenre nincs kapacitásunk, plusz nem biztos hogy a kollégáink elrendezése egyezne a te elképzeléseddel. Ebben nem tudunk segíteni.Digitalizálás

Videókazettát szeretnék digitalizálni. Van rá nálatok lehetőség?

VHS, HI-8, Digital 8 és Mini DV kazetták digitalizálását vállaljuk. A szalag DVD lemezre kerül, azt adjuk át neked. Ha máshová szeretnéd, pl pendrive/külső meghajtóra, akkor azt a megrendeléskor jelezd kollégánk felé, és ha elkészültünk a digitalizálással, akkor az átvételt megelőzően tudjuk neked lemezről átmásolni más adathordozóra. Direkt arra nem tudunk dolgozni. Mindenképp átadjuk a lemezt is.
A digitalizálás árval kapcsolatban érdeklődj kollégáinknál. Az elkészülés ideje változó, 5-7 munkanap minimum. Telefonszámot fogunk elkérni, és majd azon értesítünk.


A videókazettáról csak az kell, ahol anyu és apu van, tudod, márciusban, és ebéd van, mert a többi más felvétel, és az nem kell. Ez nemtom mekkora felvétel, 10-20-50 perc, talán. Megoldható?

Nem. Kolléga nem ül ott a TV előtt és nézi végig a digitalizálást. Olyan megoldásunk van egyedül, hogy percre pontos beállítással rögzítünk. Tehát mondjuk a kazetta 10. percétől egészen 1 óra 17-ig. Ezt neked kell tudnod, hogy honnan induljon a rögzítés és hol érjen véget.


Ezen a kazettán több különböző felvétel van. Szét tudjuk szedni különböző csomagokra?

Sajnos nem. A rendszer vagy adott időtől adott időig vagy az elejétől a végéig rögzít. Utólagos vágásra nincs nálunk lehetőség. Sem hozzá értő munkatársunk sem megfelelő videó vágó szoftverünk nincs.
Külsős kollégát lehet fogunk tudni ajánlani.


Itt van ez a kazetta, de nem tudom mi van rajta. Megnézhetem?

Nem, üzletünkben nincs lehetőség a kazetta tartalmának megtekintésére.


Régi fényképem/diám/diafilm/negatív szalagot szeretnék digitálisan. Megoldható?

Igen. Régi fotókhoz, diákhoz, diafilmekhez van direkt erre a célra használt fotó-szkennerünk. A negatívokat is egy külön szkennerrel kezeljük.
Az elkészülési idő függ attól, hogy milyen formátumban hozod be a képet, illetve hogy mekkora mennyiségről beszélünk. A digitalizálásnak is van egy ára, erről érdeklődj kollégáinknál.


Hangkazetta, rollfilm digitalizálását is vállaljátok?

Ezt a kettőt sajnos nem. Egyikhez sincs megfelelő eszközünk amivel meg tudnánk oldani a digitalizálását. Ellenben rollfilmet elő tudunk hívni.Filmhívás

Színes/fekete fehér filmet szeretnék előhívni. Mennyi idő, mennyibe kerül?

Pontos időt nem fogunk tudni mondani. Ma már géppel csináljuk a színes filmhívást, átlagosan 10 naponta. Fekete fehér film hívására is van lehetőség. A megrendelés felvételekor nevet és telefonszámot szoktunk kérni, amin majd az elkészülést követően értesítünk.
A filmhívás árával kapcsolatban érdeklődj kollégáinknál.


Csak hívást szeretnék. Csak digitalizálást. Csak [egyéb kérés].

Persze, megbeszélhető. Rendelés leadásakor jelezd kollégáink felé az egyéni igényeket.
Képhívás után ha igényled, digitalizáljuk a képeket. Ezt JPG formátumban, átlagos felbontásban szoktuk (ez kb 1400*1200 pixel felbontást jelent). Ha ennél nagyobbra van szükséged utómunkálatok miatt, szintúgy jelezd kollégák felé. Van lehetőséged nagy JPG-t vagy TIF digitalizálást kérni (abból is van normál/nagy). Digitalizálást követően érdemes hoznod egy adathordozót, és mi arra átmásoljuk az anyagot.


Filmet szeretnék venni. Nálatok kapható?

Igen, kapható. A pontos készletről és árakról az üzletben tudsz érdeklődni.


A weboldalunkon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Kosár